Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при вдигане на прозорец...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при вдигане на прозорец...

Проблема се изразява в това че като си сваля прозореца до долу , при опит за вдигане, когато задържа копчето той спира да се вдига 2-3 пъти и се налага да пускам и натискам копчето по няколко пъти, което малко или много отвлича вниманието по време на движение (особенно градско)...

Off:А и да попитам по-знаещите къде се намира релето, което цъка при включени мигачи, защото моето си "мълчи" и все ги забравям...

колега на старата ми алфа беше така,ама го правеше когато си иска и така и не разбрах от къде е проблема
    сега и на новата го прави от време на време и аз се чудя от къде е

Comment

Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщение
      колега на старата ми алфа беше така,ама го правеше когато си иска и така и не разбрах от къде е проблема
      сега и на новата го прави от време на време и аз се чудя от къде е
      Моята го прави постоянно

Comment

Ще ползвам темата на колега и аз да задам един въпрос. Като е по-влажно и десния ми прозорец се вдига до някъде и запецва. Малко се налага да го наместа с ръка и се оправя. Сякаш върви накриво... Каква може да е причината и на какво се държи тоя джам?
        Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
        Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
        Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
          Ще ползвам темата на колега и аз да задам един въпрос. Като е по-влажно и десния ми прозорец се вдига до някъде и запецва. Малко се налага да го наместа с ръка и се оправя. Сякаш върви накриво... Каква може да е причината и на какво се държи тоя джам?
          колега аз го имах същия проблем....има едни пластмасови механизамчета които с времето се износват и прозореца почва да бяга от коловозите....можеш да го оправиш като си купиш целия механизъм( аз си го взех втора ръка горе долу запазен за 50 лв) но пак не е като ново....пак леко бяга....

Comment

брей ще видя какво се е чупило и ше вадя от другата алфа донор

Comment

Първоначално публикувано от ODPleven Покажи съобщение
              Off:А и да попитам по-знаещите къде се намира релето, което цъка при включени мигачи, защото моето си "мълчи" и все ги забравям...
              Релето на мигачите е от лявата страна на волана под кората.Трябва да махнеш кората под волана,тя е на няколко болта,после махаш пластмасите около отворите за въздуха(виждат се като отвориш вратата) и декоративното капаче между отворите и волана(на щипки е и излиза с дърпане),под него също има няколко болта.Като ги свалиш отдоло има релета,това което ти трябва мисля,че беше най-лявото то е по-високо от останалите.Ако не ти цъка релето значи и мигачите няма да ти работят?!
              Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
              За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщение
                Релето на мигачите е от лявата страна на волана под кората.Трябва да махнеш кората под волана,тя е на няколко болта,после махаш пластмасите около отворите за въздуха(виждат се като отвориш вратата) и декоративното капаче между отворите и волана(на щипки е и излиза с дърпане),под него също има няколко болта.Като ги свалиш отдоло има релета,това което ти трябва мисля,че беше най-лявото то е по-високо от останалите.Ако не ти цъка релето значи и мигачите няма да ти работят?!
                Те работят, но цъкането се чува само ако не работи двигателя и не е пусната музика..(като отворя врата и е на контакт се чува как цъка на аварийните, но в движение трябва супер много да се заслушам за да го чуя )

Comment

Те работят, но цъкането се чува само ако не работи двигателя и не е пусната музика..(като отворя врата и е на контакт се чува как цъка на аварийните, но в движение трябва супер много да се заслушам за да го чуя )
                  колега,как искаш да чуваш тва цъкане при работа на двигателя и музика? моето реле се чува как цъка но с музика няма начин. щом работят авариините значи си цъка няма кво да го мислиш повече.А на лявата врата и моя прозорец се вдига на пресекулки и скърца яко някъде в оплътненията обаче само когато е мокър,иначе си се вдига нормално без скърцане без нищо но незнам от къде е проблема
                  Last edited by emo84; d.m.y г., 16:11.

Comment

На 145-цата в сравнение с други автомобили се чува даже дразни.
                    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

И при мене е така

При моята кола шофьорският прозорец се вдига малко забавено стига на 10см преди да се затвори напълно и спира после бутам копчето и се вдига.Този проблем го нямаше до преди 6 месеца когато в жегата ми се пръсна джама,сложих новия и се започна това.
                      Alfa Romeo 146 1.9 td
                      А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

Първоначално публикувано от patrona Покажи съобщение
                        При моята кола шофьорският прозорец се вдига малко забавено стига на 10см преди да се затвори напълно и спира после бутам копчето и се вдига.Този проблем го нямаше до преди 6 месеца когато в жегата ми се пръсна джама,сложих новия и се започна това.
                        ква е тая жега бе колега

Comment

Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
                          Малко се налага да го наместа с ръка и се оправя. Сякаш върви накриво... Каква може да е причината и на какво се държи тоя джам?
                          Преди 2 седмици разглобих шофьорската врата на 155-цата на брат ми заради това. Една малка пластмаса "закопчана" за стъклото се движи като в релса в рамката на вратата. В първия магазин-сервиз за стъкла ще ти я сменят за 5 минути срещу 5лв. (на брат ми му взеха 7-8, защото валеше дъжд).
                          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Запецването на прозореца е детска болест. Аз си помагам с ръка, когато го вдигам, но като цяло рядко свалям прозореца и гледам да не го свалям повече от 2/3, ако не се налага наистина.

Първоначално публикувано от emo84 Покажи съобщение
                            ква е тая жега бе колега
                            Като каза 'жега', кажи нещо за аватара си
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                              Запецването на прозореца е детска болест. Аз си помагам с ръка, когато го вдигам, но като цяло рядко свалям прозореца и гледам да не го свалям повече от 2/3, ако не се налага наистина.

Като каза 'жега', кажи нещо за аватара си
                              хахаха от цялата картинка само колата е истинска,щеше да е яко да ги бех снимал найстина.малко играчка с изрезване на п....те но стана добре и почти реално
                              Last edited by emo84; d.m.y г., 18:16.

Comment

Working...
                              X